Pesto a la Genovese



Dit heb je nodig

1 bos basilicum
50 gr. pijnboompitten
50 gr. geraspte Parmesaanse- of Pecorinokaas
1 teen knoflook
Olijfolie
Zout

En zo maak je het

Was de basilicum met echt koud water (uit de koelkast), dep de basilicum goed droog en knip heel fijn.
Doe dan alle ingrediƫnten in een vijzel en en stamp zo lang tot je een mooie groene pasta krijgt. Dit is de klassieke manier en geeft ook het beste resultaat.

Je kun  de ingrediĆ«nten ook met een staafmixer fijnmalen. Dit gaat een stuk sneller dan met de vijzel.

Heel lekker als je deze pesto met spagetti eet. Maar het is ook lekker over plakjes gekookte aardappelen, door sperziebonen of gewoon op een lekker en knapperig stuk vers stokbrood. En een schep door (Italiaanse) groentensoep is ook een klassieker en een aanrader

Reacties

Populaire berichten