VARKENSHAAS MET GORGONZOLA
DIT HEB JE NODIG

500 gr. varkenshaas  
70 gr. boter
200 gr. gorgonzola pikante in blokjes      
1 dl. room
2 el. bloem
1 ½ dl. melk
Ca. 2 eL. platte peterselie
1 lenteui
1/8 klein rood spaans pepertje, heel fijn gehakt
1 snufje peper

EN ZO MAAK JE HET

Dep de varkenshaas droog met keukenpapier en bestrooi het vlees met peper.
Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de varkenshaas rondom bruin. Doe er het fijngehakte spaanse pepertje bij en laat het vlees in ongeveer 15 minuten rosé bakken. (Deksel schuin op de pan)

Terwijl het vlees bakt in een steelpan 20 gr. boter smelten. Roer de bloem door de boter en laat dit 1 minuut op zacht vuur garen. Voeg de melk toe aan het botermengsel en breng het, onder zachtjes doorroeren, aan de kook tot de saus bind. Voeg de room, de blokjes gesneden gorgonzola en de fijngesneden peterselie toe en roer het mengsel tot alles gesmolten en goed gemengd is. De saus kleurt een beetje lichtgroen. Breng op smaak met peper. Geen extra zout toevoegen want de Gorgonzola is al zout

Als de varkenshaas van binnen rosé is, het vlees in plakken snijden  en verdelen over 4 borden. Schep een beetje saus over het vlees en garneer het met in flinterdunne ringetjes gesneden lenteuitje.

Lekker met franse frietjes (en goede mayonaise) of met pasta. Daarbij een  eenvoudige frisse groene salade. Lekker met koele wijn, droge witte of rosé .

29.08.2018 / 19.01

Reacties

Populaire posts