Gloeiend hete chiligamba's

Dit heb je nodig

500 gr. rauwe gamba's in de schaal
1  verse rode chilipeper
6 el. olijfolie
2 tenen knoflook, uitgeperst
Snuf paprikapoeder
Zout
Knapperig brood voor erbij

En zo maak je het

Verwijder de koppen en schalen van de gamba's, laat de staarten zitten. Maak een inkeping in de lengte van de rug, verwijder de donkere darm en gooi die weg. Spoel de gamba's schoon onder de koude kraan en dep ze droog met keukenpapier.
Snijd de chilipeper in de lengte, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees fijn.
Verhit de olie in een grote koekenpan met dikke bodem. Voeg de knoflook toe zodra de olie warm is en fruit het 30 seconden. Laat de knoflook niet bruin worden want dan wiordt die bitter van smaak.
Voeg de gamba's, chilipeper,paprikapoeder en een snufje zout toe en roerbak alles 2 - 3minuten tot de gamba's roze worden en gaan krullen.
Serveer de gamba's meteen, in de pan. Ze moeten gloeiend heet zijn. Geef er cocktailprikkers bij om de gamba's aan te prikken en stukken knapperig brood om de aromatische bakolie mee op te deppen.

Reacties

Populaire berichten