Aardappelsalade met tonijn en ei (4 pers.)

Dit heb je nodig

350 gr. nieuwe of krielaardappelen, ongeschild.
1 hardgekook ei, gepeld
3 el. olijfolie
1 1/2 el witte wijnazijn
125 gr. tonijn op olie, uitgelekt en in stukken
2 sjalotten, fijngesneden
1 tomaat, gepeld en in blokjes
2 el. verse peterselie, fijngesneden
zou en peper


En zo maak je het

Kook de aardappelen 10 min. in water met een beetje zout. Haal de pan van het vuur, doe de deksel op de pan en laat staan tot de aardappelen gaar zijn.

Snijd intussen het ei in plakjes, snijd dan elk plakje doormidden. Klop de olijfolie en azijn in een kom door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Schenk een klein beetje van de vinaigrette op een schaal zodat de bodem met een laagje wordt bedekt.

Giet de aardappelen af, schil ze en snijd ze in dunne plakjes.
Bedek de bodem van de schaal met de helft van de plakjes aardappel en breng ze op smaak met zout en peper. Leg dan de helft van de tonijn, de helft van de plakjes ei en de helft van de sjalotten er op. Schenk de helft van de overgebleven dressing erover. Maak een tweede laag met de rest van de plakjes aardappel, tonijn, e en sjalotten. Schenk er dan de rest van de dressing over.

Garneer de salade tenslotte met tomaat en peterselie. Dek de schaal af met plasticfolie en zet hem voor gebruik 2 uur in de koelkast.

Reacties

Populaire berichten