Gefrituurde chorizo met kruiden

Dit heb je nodig

700 gr. chorizo
2 el. olijfolie
2 tenen knoflook, uitgeperst
4 el. verse gemengde kruiden, fijngesneden
(Evt. kun je gedroogde herbes de provence - provencaalse kruiden - gebruiken)


En zo maak je het

Snijd de chorizo met een scherp mes in plekjes van 5 mm dikte. Verhit een grote koekenpan met dikke bodem en voeg de plakjes chorizo toe. Gebruik geen olie of vet ! Roerbak de plakjes ca. 5 min op matig vuur tot ze knapperig bruin zijn.

Haal de plakjes chorizo met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Giet het vet uit de pan weg en veeg hem schoon met keukenpapier.

Verhit de olijfolie in een koekenpan op matig vuur. Voeg de chorizo, knoflook en kruiden toe en bak, onder af en toe omroeren, tot alles door en door warm is. Serveer direct

Reacties

Populaire berichten