Ansjovisbroodjes (4 pers.)
Dit heb je nodig
Boter om in te vetten en te besmeren
8 gezouten ansjovisfilets
4 el. melk
1 el Dijonmosterd
2 el. geraspte kaas (Manchego of oude Goudse kaas)
Dit heb je nodig
Boter om in te vetten en te besmeren
8 gezouten ansjovisfilets
4 el. melk
1 el Dijonmosterd
2 el. geraspte kaas (Manchego of oude Goudse kaas)
En zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 gr. C.
Vet een bakplaat licht in. Leg de asjovis in een ondiepe schaal en schenk er de melk over. Laat ze 10 - 15 min. weken. Giet ze af, gooi de melk weg en dep de vis droog met keukenpapier.
Besmeer elk sneetje brood met boter en vervolgens met de mosterd. Bestrooi ze met geraspte kaas. Verdeel de ansjovis over de sneetjes brood en rol ze op. (zet evt. vast met een prikker)
Leg de sneetjes brood met de naad naar beneden op de bakplaat en bak ze 6 - 7 min in de voorverwarmde oven. Laat ze ietsjes afkoelen en serveer.
Verwarm de oven voor op 220 gr. C.
Vet een bakplaat licht in. Leg de asjovis in een ondiepe schaal en schenk er de melk over. Laat ze 10 - 15 min. weken. Giet ze af, gooi de melk weg en dep de vis droog met keukenpapier.
Besmeer elk sneetje brood met boter en vervolgens met de mosterd. Bestrooi ze met geraspte kaas. Verdeel de ansjovis over de sneetjes brood en rol ze op. (zet evt. vast met een prikker)
Leg de sneetjes brood met de naad naar beneden op de bakplaat en bak ze 6 - 7 min in de voorverwarmde oven. Laat ze ietsjes afkoelen en serveer.
Reacties
Een reactie posten