VINAIGRETTES VOOR SALADES
BALSAMICOVINAIGRETTE
250 ml, 5 min. bereidingstijd
DIT HEB JE NODIG
2 tl. dijonmosterd
75 ml. balsamicoazijn
150 ml. extra vergine olijfolie
Zeezoutvlokken
Versgemalen zwarte peper
EN ZO MAAK JE HET
Doe alle ingrediënten in een glazen potje, draai het deksel erop en schud tot de ingrediënten goed vermengd zijn.
CITROENVINAIGRETTE
150 ml, 5 min. bereidingstijd
DIT HEB JE NODIG
1 tl. geraspte citroenschil
Sap van een citroen
2 Tl. dijonmosterd
1 klein teentje knoflook, heel fijn gesneden
100ml. extra vergine olijfolie
Zeezoutvlokken
Versgemalen zwarte peper
EN ZO MAAK JE HET
Doe alle ingrediënten in een glazen potje, draai het deksel erop en schud tot de ingrediënten goed vermengd zijn.
FRANSE VINAIGRETTE
250 ml, 5 min. bereidingstijd
DIT HEB JE NODIG
75 ml.witte wijnazijn
2 tl. dijonmosterd
1 klein sjalotje, gesnipperd
150 ml. olijfolie
1 tl. fijngesneden dragon
zeezoutvlokken
versgemalen zwarte peper
EN ZO MAAK JE HET
Doe alle ingrediënten in een glazen potje, draai het deksel erop en schud tot de ingrediënten goed vermengd zijn.
CAESARDRESSING
80 ml, 10 min. bereidingstijd
DIT HEB JE NODIG
50 gr. parmezaanse kaas, fijngeraspt
2 teentjes knoflook, geraspt
1 asjovis, fijngesneden
2 tl. dijonmosterd
1/2 tl worcestershiresaus
geraspte schil van 1 citroen
Sap van een citroen
1/2 tl. grofgemalen zwarte peper
75 gr. magere Griekse yoghurt
EN ZO MAAK JE HET
Doe alle ingrediënten in een glazen potje, draai het deksel erop en schud tot de ingrediënten goed vermengd zijn.
RODE-WIJNVINAIGRETTE
250 ml., 5 min. bereidingstijd
DIT HEB JE NODIG
2 tl. dijonmosterd
75 ml. rode-wijnazijn
150 ml. extra vergine olijfolie
zeezoutvlokken
versgemalen zwarte peper
EN ZO MAAK JE HET
Doe alle ingrediënten in een glazen potje, draai het deksel erop en schud tot de ingrediënten goed vermengd zijn.
ROMIGE DRESSING
125 ml., 5 min. bereidingstijd
DIT HEB JE NODIG
55 gr. zure room
55 gr. yoghurt
2 el. citroensap
1 el. fijn gesneden kervel
Fijn zeezout
Versgemalen zwarte peper
EN ZO MAAK JE HET
Doe alle ingrediënten in een glazen potje, draai het deksel erop en schud tot de ingrediënten goed vermengd zijn.
CIDERVINAIGRETTE
250 ml., 5 min. bereidingstijd
DIT HEB JE NODIG
2 el. grove mosterd
75 ml. ciderazijn
150 ml. extra vergine olijfolie
Zeezoutvlokken
Versgemalen zwarte peper
EN ZO MAAK JE HET
Doe alle ingrediënten in een glazen potje, draai het deksel erop en schud tot de ingrediënten goed vermengd zijn.
______________________________________________________________________________
TIP VOOR ALLE DRESSINGS
Verse kruiden geven het beste en lekkerste resultaat. Indien niet voorghanden kun je gedroogde kruiden gebruiken.
250 ml, 5 min. bereidingstijd
DIT HEB JE NODIG
2 tl. dijonmosterd
75 ml. balsamicoazijn
150 ml. extra vergine olijfolie
Zeezoutvlokken
Versgemalen zwarte peper
EN ZO MAAK JE HET
Doe alle ingrediënten in een glazen potje, draai het deksel erop en schud tot de ingrediënten goed vermengd zijn.
CITROENVINAIGRETTE
150 ml, 5 min. bereidingstijd
DIT HEB JE NODIG
1 tl. geraspte citroenschil
Sap van een citroen
2 Tl. dijonmosterd
1 klein teentje knoflook, heel fijn gesneden
100ml. extra vergine olijfolie
Zeezoutvlokken
Versgemalen zwarte peper
EN ZO MAAK JE HET
Doe alle ingrediënten in een glazen potje, draai het deksel erop en schud tot de ingrediënten goed vermengd zijn.
FRANSE VINAIGRETTE
250 ml, 5 min. bereidingstijd
75 ml.witte wijnazijn
2 tl. dijonmosterd
1 klein sjalotje, gesnipperd
150 ml. olijfolie
1 tl. fijngesneden dragon
zeezoutvlokken
versgemalen zwarte peper
EN ZO MAAK JE HET
Doe alle ingrediënten in een glazen potje, draai het deksel erop en schud tot de ingrediënten goed vermengd zijn.
CAESARDRESSING
80 ml, 10 min. bereidingstijd
DIT HEB JE NODIG
50 gr. parmezaanse kaas, fijngeraspt
2 teentjes knoflook, geraspt
1 asjovis, fijngesneden
2 tl. dijonmosterd
1/2 tl worcestershiresaus
geraspte schil van 1 citroen
Sap van een citroen
1/2 tl. grofgemalen zwarte peper
75 gr. magere Griekse yoghurt
EN ZO MAAK JE HET
Doe alle ingrediënten in een glazen potje, draai het deksel erop en schud tot de ingrediënten goed vermengd zijn.
RODE-WIJNVINAIGRETTE
250 ml., 5 min. bereidingstijd
DIT HEB JE NODIG
2 tl. dijonmosterd
75 ml. rode-wijnazijn
150 ml. extra vergine olijfolie
zeezoutvlokken
versgemalen zwarte peper
EN ZO MAAK JE HET
Doe alle ingrediënten in een glazen potje, draai het deksel erop en schud tot de ingrediënten goed vermengd zijn.
ROMIGE DRESSING
125 ml., 5 min. bereidingstijd
DIT HEB JE NODIG
55 gr. zure room
55 gr. yoghurt
2 el. citroensap
1 el. fijn gesneden kervel
Fijn zeezout
Versgemalen zwarte peper
EN ZO MAAK JE HET
Doe alle ingrediënten in een glazen potje, draai het deksel erop en schud tot de ingrediënten goed vermengd zijn.
CIDERVINAIGRETTE
250 ml., 5 min. bereidingstijd
DIT HEB JE NODIG
2 el. grove mosterd
75 ml. ciderazijn
150 ml. extra vergine olijfolie
Zeezoutvlokken
Versgemalen zwarte peper
EN ZO MAAK JE HET
Doe alle ingrediënten in een glazen potje, draai het deksel erop en schud tot de ingrediënten goed vermengd zijn.
______________________________________________________________________________
TIP VOOR ALLE DRESSINGS
Reacties
Een reactie posten