VINAIGRETTES VOOR SALADES

BALSAMICOVINAIGRETTE
250 ml, 5 min. bereidingstijd

DIT HEB JE NODIG

2 tl. dijonmosterd
75 ml. balsamicoazijn
150 ml. extra vergine olijfolie
Zeezoutvlokken
Versgemalen zwarte peper

EN ZO MAAK JE HET

Doe alle ingrediënten in een glazen potje, draai het deksel erop en schud tot de ingrediënten goed vermengd zijn.


CITROENVINAIGRETTE 
150 ml, 5 min. bereidingstijd

DIT HEB JE NODIG

1 tl. geraspte citroenschil
Sap van een citroen
2 Tl. dijonmosterd
1 klein teentje knoflook, heel fijn gesneden
100ml. extra vergine olijfolie
Zeezoutvlokken
Versgemalen zwarte peper

EN ZO MAAK JE HET

Doe alle ingrediënten in een glazen potje, draai het deksel erop en schud tot de ingrediënten goed vermengd zijn.

FRANSE VINAIGRETTE 
250 ml, 5 min. bereidingstijd

DIT HEB JE NODIG

75 ml.witte wijnazijn
2 tl. dijonmosterd
1 klein sjalotje, gesnipperd
150 ml. olijfolie
1 tl. fijngesneden dragon
zeezoutvlokken
versgemalen zwarte peper

EN ZO MAAK JE HET

Doe alle ingrediënten in een glazen potje, draai het deksel erop en schud tot de ingrediënten goed vermengd zijn.


CAESARDRESSING 
80 ml, 10 min. bereidingstijd

DIT HEB JE NODIG

50 gr. parmezaanse kaas, fijngeraspt
2 teentjes knoflook, geraspt
1 asjovis, fijngesneden
2 tl. dijonmosterd
1/2 tl worcestershiresaus
geraspte schil van 1 citroen
Sap van een citroen
1/2 tl. grofgemalen zwarte peper
75 gr. magere Griekse yoghurt

EN ZO MAAK JE HET

Doe alle ingrediënten in een glazen potje, draai het deksel erop en schud tot de ingrediënten goed vermengd zijn.


RODE-WIJNVINAIGRETTE
250 ml., 5 min. bereidingstijd

DIT HEB JE NODIG

2 tl. dijonmosterd
75 ml. rode-wijnazijn
150 ml. extra vergine olijfolie
zeezoutvlokken
versgemalen zwarte peper

EN ZO MAAK JE HET

Doe alle ingrediënten in een glazen potje, draai het deksel erop en schud tot de ingrediënten goed vermengd zijn.


ROMIGE DRESSING
125 ml., 5 min. bereidingstijd

DIT HEB JE NODIG

55 gr. zure room
55 gr. yoghurt
2 el. citroensap
1 el. fijn gesneden kervel
Fijn zeezout
Versgemalen zwarte peper

EN ZO MAAK JE HET

Doe alle ingrediënten in een glazen potje, draai het deksel erop en schud tot de ingrediënten goed vermengd zijn.


CIDERVINAIGRETTE
250 ml., 5 min. bereidingstijd

DIT HEB JE NODIG

2 el. grove mosterd
75 ml. ciderazijn
150 ml. extra vergine olijfolie
Zeezoutvlokken
Versgemalen zwarte peper

EN ZO MAAK JE HET

Doe alle ingrediënten in een glazen potje, draai het deksel erop en schud tot de ingrediënten goed vermengd zijn.

______________________________________________________________________________

TIP VOOR ALLE DRESSINGS

Verse kruiden geven het beste en lekkerste resultaat. Indien niet voorghanden kun je gedroogde kruiden gebruiken.






Reacties

Populaire berichten