GRIEKSE SALADE IN DE POT

Voor een pot van 1 l. inhoud - 10 min. bereidingstijd

DIT HEB JE NODIG

85 gr. kikkerwten ,liefst zelf gekookt, anders uit een pot
85 gr. kerstomaatjes, gehalveerd
85 gr. komkommer, zaadlijsten verwijderd en uin blokjes gesneden
50 gr. kalamataolijven, zonder puit
35 gr. fetakaas, verbrokkeld
75 gr. miniromasla, in stukjes
1/2 kleine rode ui, in heel dunne plakjes
2 - 3 el. rode - wijn vinaigrette met extra 1/2 tl. gedroogde oregano erdoor

EN ZO MAAK JE HET
Vul de pot laag voor laag met de ingrediƫnten

Schep de vinaigrette in een glazen pot van 1 l. Doe de rode ui erbij, dan de kikkererwten, tomaten, komkommer, olijven, feta en de sla. Sluit de pot goed af

TIP - belangrijk

Kikkerwrwten uit de pot eerst in een vergiet doen en goed uit laten lekken en kort onder koud kraanwater afspoelen. Water goed laten afdruppelen

Reacties

Populaire posts