KORT GEBAKKEN AARDAPPELTJES

Lekker borrelhapje

DIT HEB JE NODIG

Ongeschilde krielaardappeltjes (normaal of roodschillig)
Mayonaise (liefst zelf gemaakt)
Peterselie en bieslook, gewassen en fijn gehakt

EN ZO MAAK JE HET

Was de aardappeltjes goed met koud water.
Doe de aardappelen in een pan met water en breng aan de kook.
Kook tot dat de aardappeltjes net gaar zijn.
Meng tijdens het koken van de aardappeltjes de peterselie en bieslook door 
de mayonaise en breng
eventueel op smaak met wat gemalen peper. 
Doe de mayonaise in een klein schaaltje.
Giet de aardappeltjes af en laat kort drogen
Smelt in een koekenpan een klein beetje margarine.
Zodra het schuim begint weg te trekken de aardappeltjes toevoegen en kort op hoog 
vuur aanbakken tot dat de schil goudbruin wordt.
Haal de aardappeltjes met een schuimspaan uit de boter en leg ze even in een met keukenpapier bekleed vergiet zodat het vet kan afdruipen. 
Laat de aardappeltjes iets afkoelen. Lauw zijn ze op hun lekkerst
Schep de aardappeltjes op een bord waarop het schaaltje met de mayonaise.

TIP

Lekker met een stevig ijskoud biertje
Bak vooraf eventueel wat spekjes en / of fijngesnipperde uitjes uit. 
Doe het vet weg. 
Doe wat spekjes / uitjes over de aardappelen als deze op het bord liggen 
___

Binnenkort foto

Reacties

Populaire berichten