ASPERGES MET GEBAKKEN EIEREN

Een lekker borrelhapje

DIT HEB JE NODIG

500 gr. groene asperges
2 el. olijfolie
6 eieren
Zout
Evt. roomboter


EN ZO MAAK JE HET

Snijd de houtige onderkant van de asperges.
Zorg er voor dat alle stengels ongeveer gelijk van lengte zijn.

Breng in een grote pan water met een beetje zout aan de kook.
Als het water kookt de asperges in het water doen.
Draai het vuur wat zachter en kook de asperges in ca. 10 - 12 minuten beetgaar.
Controleer op gaarheid door met een vork in de onderkant van de asperge te steken.

Verhit intussen wat olie in een grote koekenpan.
Breek 2 eieren (als er voldoende plaats is)  in de pan en bak ze op matig vuur tot
de eiwitten net gestold zijn maar de eidooiers nog vloeibaar zijn.
Schep een ei op een voorverwarmd bord en doe dat met de andere eieren op dezelfde manier.

Giet de asperges af, laat ze goed afdruipen.
Verdeel de asperges op de borden naast de eieren.
Serveer direct

TIP
Smeer met een bakkwast eventueelm een beetje gesmolten roomboter over de asperges
Lekker met een koele droge witte wijn of een glaasje lischtsprankelende rosé
_____

Binnenkort foto

Reacties

Populaire posts