Kabeljauwfilets in garnalen - roomsaus


Kabeljauwfilets in garnalen - roomsaus


Dit heb je nodig

600 gr. kabeljauwfilet (goedkopere vervanger is koolvisfilet)
5 dl. vis- of kruidenbouillon (evt. van blokjes)
1/2 dl. droge witte wijn (ik gebruik gewone Blanc de Blancs, altijd lekker)
125 ml. slagroom
125 gr. roze garnalen
peper
zout
2 el. dille (evt. gedroogde). Peterselie is een lekker alternatief



En zo maak je het
Snijd de kabeljauw of koolvis in blokjes van ca. 2 1/2 cm.
Breng in en lage wijde pan de bouillon met de wijn aan de kook.
Laat hierin tegen de kook aan in ca. 5 min gaar worden. De vis mag van binnen nog best een beetje tegen het rauwe aanzitten.
Nem de vis uit de pan en houd deze warm. Schenk de helft van de bouillon uit de pan en breng de rest aan de kook. Laat de saus iets inkoken en voeg de room toe. Bind de saus naar smaak met een papje van bloem of allesbinder.
Voeg de garnalen toe en laat deze in de saus warm worden (niet koken ! !).
Breng de saus op smaak met zout en peper en schep er de helft van de Dille (of peterselie) door. Doe het gerecht in een schaal en bestrooi met de resterende Dille (of peterselie).

Serveer met lekker luchtige aardappelpuree en beetgaar gekookte waspeentjes, afgemaakt met wat suiker, verse peterselie en roomboter.

Reacties

Populaire berichten