GROENE ASPERGETAARTJES

GROENE ASPERGETAARTJES


GROENE ASPERGETAARTJES



Heerlijke taartjes met (groene) asperges. Lekker bij de borrel, als voorafje of gewoon als een lekkere lunch. Gebruik bij voorkeur groene asperges want die hebben iets meer  smaak dan witte. Maar witte doen het ook goed.                                                                                           


Voor 6 taartjes

Dit heb je nodig

450 gr. bladerdeeg
1 ui, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, fijngeperst
25 gr. boter
2 eieren
2.75 dl room
Zout
Versgemalen zwarte peper
Snufje (vers geraspte) nootmuskaat
225 gr. (groene) asperges, (beetgaar) gekookt. in stukjes van 2 cm
Dooier van 1 ei, met ietsje water verdund
Ietsje grof (zee)zout
Ietsje margarine
aluminium of vlaaivormpjes, diam. 8 cm
Bakpapier

En zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bestuif het aanrecht met bloem en rol de plakjes bladerdeeg uit.
Bekleed de bakvormpjes met bakpapier. Laat het papier ietsje over de rand komen.
Bestrijk het bakpapier heel dun met wat margarine.
Bekleed de taartvormpjes met het deeg en prik er met een vork gaatjes in zodat vocht kan ontsnappen en de bodems gaar bakken.
Laat iets van het deeg over de rand van het vormpje hangen.
Zet apart.

Snijd het kontje van het houterige stukje aan de onderkant van de asperges af.
Schil de asperges een beetje aan de onderkant.
Snijd de asperges in stukjes van 2 cm.
Kook de asperges (beet)gaar, laat koelen en goed uitlekken want anders wordt het taartje nat.
Klop de eieren door de room.
Bak de uien knoflook in de boter in 10 min. glazig.
Haal de pan van het vuur en roer het room/eimengsel door de uien.
Voeg zout, peper en nootmuskaat toe en roer goed om.
Dep de aspergestukjes droog en verdeel deze over de vormpjes.
Schep hier het ui/roommengsel over. De asperges hoeven niet helemaal bedekt te worden.
Bestrijk het deeg dat over het vormpje hangt met het dooier mengsel en bestrooi dit lichtjes met het grove (zee)zout.

Bak de taartjes in ca. 20 min. tot de vulling stevig is en het deeg mooi van kleur.

De taartjes zijn lauw op hun lekkerst maar kunnen ook koud geserveerd worden.

Geef er een koude lichte witte wijn bij. Portugese Vinho Verde is er heel lekker bij. Een Blanc de Blacs is een goed alternatief

Smakelijk eten



Reacties

Populaire berichten