ASPERGE MET PARMA- OF SERANOHAM

ASPERGE MET PARMA- OF SERANOHAM



Een heerlijk borrelhapje                                                                                           

20 stuks

Dit heb je nodig

20 groene asperges. Kontje er afgesneden, onderkant van de asperge evt. dun geschild
5  plakjes Parma- of Seranoham
200 ml. majonaise op yoghurtbasis
Rasp van 1 onbespoten citroen
Sap van een halve citroen             
Grof gemalen zwarte peper

En zo maak je het

Doe water in een ruime pan, voeg zout toe en breng aan de kook.  Zodra het water
kookt de asperges toevoegen en in ca. 2 min. beetgaar koken.
Schep de asperges in een vergiet en laat ze direct onder koud stromend water of in een grote bak met  ijswater koud worden. Zo behouden ze hun mooie groene kleur en blijven ze knapperig. Als de asperges koud zijn ze droog deppen.
Snijd de plakjes ham in 4 stroken en wikkel die rond het middel van elke asperge.

Doe de yoghurtmajonaise met de citroenrasp, het sap van de citroen en de gemalen zwarte peper in een kom en meng het goed.  Doe de asperges in een mooi glas en geeft er de yoghurt apart als dipsaus bij.

Tip 

Lekker met koude Portugese vinho verde of een koude lichte en droge witte wijn.


Reacties

Populaire berichten