ASPERGE MET PARMA- OF SERANOHAM
ASPERGE MET PARMA- OF SERANOHAM
Een heerlijk borrelhapje
20 stuks
Dit heb je nodig
20 groene asperges. Kontje er afgesneden, onderkant van de asperge evt. dun geschild
Dit heb je nodig
20 groene asperges. Kontje er afgesneden, onderkant van de asperge evt. dun geschild
5 plakjes Parma- of Seranoham
200 ml. majonaise op yoghurtbasis
Rasp van 1 onbespoten citroen
Sap van een halve citroen
Grof gemalen zwarte peper
En zo maak je het
Doe water in een ruime pan, voeg zout toe en breng aan de kook. Zodra het water
kookt de asperges toevoegen en in ca. 2 min. beetgaar koken.
Schep de asperges in een vergiet en laat ze direct onder koud stromend water of in
een grote bak met ijswater koud worden. Zo behouden ze hun mooie groene kleur en blijven ze knapperig. Als de asperges koud zijn ze droog deppen.
Snijd de plakjes ham in 4 stroken en wikkel die rond het middel van elke
asperge.
Doe de yoghurtmajonaise met de citroenrasp, het sap van de citroen en de
gemalen zwarte peper in een kom en meng het goed.
Doe de asperges in een mooi glas en geeft er de yoghurt apart als dipsaus bij.
Tip
Lekker met koude Portugese vinho verde of een koude lichte en droge witte
wijn.
Reacties
Een reactie posten