SPAGETTI CON VONGOLE, POMODORI E ZUCCHINE

Spagetti met kokkels, tomaten en gourgettes                                                                                         


Dit heb je nodig

400 gr. spagetti
1 gourgette, in blokjes
1 bakjes kleine trostomaatjes of cherrytomaatjes, gehalveerd
800 gr. verse Kokkels (Vongole)
1 teen knoflook, uitgeperst
Flinke schet droge witte wijn
Vers gemaken peper
Verse (platte) peterselie, grof gehakt

En zo maak je het

Bak de gourgetteblokjes, de gehalveerde tomaatjes en de uitgperste teen knoflook in de olijfolie. 
Kook ondertussen de spagetti al dente (= met iets bit eraan)
Voeg de kokkels toe en bak 1 minuut mee. 
Voeg de wijn toe en roer om.
Giet de spagetti af, voeg de saus  toe en schep goed om.
Schep op een diep bord, strooi er de peterselie over en serveer direct.



Tip 

Lekker vers (stok)brood en droge witte wijn of prosecco



Reacties

Populaire berichten