SPAGETTI CON VONGOLE, POMODORI E ZUCCHINE
Spagetti met kokkels, tomaten en gourgettes
Spagetti met kokkels, tomaten en gourgettes
Dit heb je nodig
400 gr. spagetti
1 gourgette, in blokjes
1 bakjes kleine trostomaatjes of cherrytomaatjes, gehalveerd
800 gr. verse Kokkels (Vongole)
1 teen knoflook, uitgeperst
Flinke schet droge witte wijn
Vers gemaken peper
Verse (platte) peterselie, grof gehakt
En zo maak je het
Bak de gourgetteblokjes, de gehalveerde tomaatjes en de uitgperste teen knoflook in de olijfolie.
Kook ondertussen de spagetti al dente (= met iets bit eraan)
Voeg de kokkels toe en bak 1 minuut mee.
Voeg de wijn toe en roer om.
Giet de spagetti af, voeg de saus toe en schep goed om.
Schep op een diep bord, strooi er de peterselie over en serveer direct.
Kook ondertussen de spagetti al dente (= met iets bit eraan)
Voeg de kokkels toe en bak 1 minuut mee.
Voeg de wijn toe en roer om.
Giet de spagetti af, voeg de saus toe en schep goed om.
Schep op een diep bord, strooi er de peterselie over en serveer direct.
Tip
Lekker vers (stok)brood en droge witte wijn of prosecco
Lekker vers (stok)brood en droge witte wijn of prosecco
Reacties
Een reactie posten